Over Link

Verspreid over Brabant werken, jaarlijks, vijf verschillende jeugdtheatergroepen aan nieuw repertoire voor de jeugd. Elke groep bestaat uit een professionele regisseur en schrijver die aan de slag gaan met spelers in de leeftijd 11 – 18 jaar. De groepen werken afzonderlijk van elkaar aan een theaterstuk. Tijdens Link-workshopdagen komen alle deelnemers samen voor ontmoeting, previews en masterclasses.

Link jongerentheaterfestival

Na een intensieve repetitieproces ontstaan er vijf nieuwe theaterstukken die aan het publiek worden getoond tijdens het feestelijke Link jongerentheaterfestival. Het festival vindt plaats in mei in theater De Nieuwe Vorst Tilburg.

Bibliotheek

De theaterteksten worden uiteindelijk opgenomen in de Link-bibliotheek waar ze beschikbaar zijn voor nieuwe speelrondes. Theaterdocenten en makers kunnen de teksten dan gratis downloaden. Op deze manier bouwt Link jongerentheater aan een nieuwe repertoire voor jongeren.

Link met elkaar

Link jongerentheater 2018/2019  was een samenwerking tussen  ROC Tilburg, Factorium Podiumkunsten Tilburg, CKE Eindhoven, Nieuwe Veste Breda en Kunstencentrum Waalwijk.

In seizoen 2019/2020 werken de volgende partijen samen aan Link jongerentheater: Wildpark Eindhoven, Factorium Podiumkunsten Tilburg, Kumulus Maastricht, Nieuwe Veste Breda en Kunstencentrum Waalwijk. 

Colofon

Het team van Link jongerentheater wordt gevormd door Hidde Brouwers, Jens Akkermans en Sandra Broekmans. Zij zijn te bereiken via infolinkfestival@gmail.com 

Fotografie: Lieselotte Pennings | Koek Trommel studio
Ontwerp: Marlies van Boxtel
Website: Luuk van der Velden

Hidde Brouwers
Jens Akkermans
Sandra Broekmans